Kristina Marković

Diplomirani psiholog, praktičar transakcione analize i TA savetnik u treningu.

Ja sam OK – ti si OK

Kristina Markovic je diplomirani psiholog i član Društva psihologa Srbije.

Praktičar je transakcione analize (Certificate of Transactional Analysis Practicioner) i psihološki savetnik pod supervizijom iz modaliteta TA, čiji je nosilac International Transactional Analysis Academy, sa sedištem u Ljubljani.

Sertifikovani je Hipnoterapeut i Regresoterapeut (Certified Hypnotherapist and PLR therapist), program NEWERA Akademy, akreditovanim od strane International Hypnosis Association sa sedištem u SAD (Udruženje IHA- International Hypnosis Association).

Spada u prvu grupu psihologa koja je prosla obuku Intervencije u krizi sa žrtvama i svedocima,
počiniocima i porodicama žrtava saobraćajnih nezgoda koju je organizovala Agencija za
bezbednost saobraćaja Vlade Republike Srbije.

Zaposlena je u Svratištu za decu i mlade u okviru Centra za socijalni rad grada Novog Sada. Volonterski je angažovana u Savetovalištu za mlade Novosadskog humanitarnog centra – NSHC od novembra 2020. godine.

Prisustvovala je brojnim radionicama i seminarima, među kojima se ističe pretkongresni
seminar g-dina Ravi Welcha “Lečenje psihoza pomoću Transakcione analize” 2021. god.

U svom radu koristi eklektični pristup tj. elemente iz mnogih metoda koje smatra najadekvatnijim za
konkretnog klijenta.

U odnosu sa klijentom zauzima stav JA SAM OK, TI SI OK što znači da je svaki čovek vredan i ima dostojanstvo i ta izjava se tiče suštine, a ne ponašanja.

 

Pitanja kod psihologa

Česta pitanja

 • Šta je psihološko savetovanje?

  Psihološko savetovanje je proces koji se zasniva na primeni psiholoških metoda i tehnika u kome će vas savetnik upoznati, a zatim uputiti vas u strategije rešavanja problema i podučiti kako da izađete na kraj sa onim što doživljavate kao problem.

  U pitanju je, dakle, proces koji je usmeren na odgovarajući problem i na njegovo rešavanje.

 • Kome je namenjeno psihološko savetovanje?

  Ako imate poteskoće u rešavanju svakodnevnih životnih izazova, ako ne vidite izlaz iz svoje situacije, ako se nalazite u zastoju ili prolazite kroz različite životne krize, ali i ako želite da bolje upoznate sebe i radite na ličnom rastu i razvoju – za vas je psihološko savetovanje dobro rešenje.

  Ljudi najčešće dolaze na savetovanje zbog –simptoma anksioznosti, paničnih napada, fobija, OKP, problema u komunikaciji i partnerskim odnosima, poteškoća u donošenju odluka, preterane brige, perfekcionizma, teškoća u učenju….

 • Da li znači da sam bolestan ako dođem na savetovanje?

  Ne. Psihološko savetovanje se prvenstveno bavi mentalno zdravim osobama koje se ne mogu samostalno nositi sa izazovima koje život nosi.

  Kao što je najpametnije otići kod lekara kada se pojave simptomi prehlade i preduzeti preventivu kako se ona ne bi razvila u upalu pluća, tako je dobro da na prvi signal zastoja u rešavanju životnih problema zatražite pomoć psihologa.

 • Šta mogu da očekujem na prvom susretu?

  Svrha prvog susreta je da obe strane jedna o drugoj saznaju informacije koje su neophodne da bi donele odluku o zajedničkom radu. U sklopu tih informacija, dobićete objašnjenje i kakva je priroda dogovora o poverljivosti.

  Odatle uglavnom krećemo u istraživanje toga šta je aktuelni problem, da li je bilo sličnih ili drugih problema u prošlosti i slično.

 • Koliko puta bi trebalo da dođem na savetovanje?

  Zavisi od vrste problema i individualnih faktora ličnosti. Ne postoji idealan period trajanja. Može se reći da je terapiji “idealan kraj” kada vi smatrate da ste postigli ono što ste želeli i što ste dogovorili sa savetnikom.

Da li je danas pravi trenutak za promenu?

Podršku možete da dobijete u prostorijama centra „Seti se sebe“ ili putem video-poziva preko aplikacije Zoom.

Termin možete zakazati putem telefona na broj 063/400034 ili putem kontakt forme koja se nalazi ispod.

Adresa centra je Radnička 15, Novi Sad – Prvi sprat, stan br. 4

Radno vreme centra je od 09:00 h do 20:00 h

  Šta klijenti kažu o Kristini

  Kristina je pre svega jako prijatna osoba.Od trenutka kada sam je upoznao osetio sam da mogu sva svoja razmisljanja da podelim sa njom .Osetio sam se prijatno.U tom periodu sam imao jako nisko samopouzdanje ,bio sam veoma anksiozan i nisam mogao da se nosim sa svakodnevnim stvarima.Pomogla mi je da promenim nacine razmisljanja i tehnike koje pomazu da sagledam situaciju iz vise uglova.Posle samo par vidjenja osetio sam da opet imam kontrolu nad svojim zivotom,da razmisljam pozitivnije i da se osecam prijatno u svojoj koi.
  Veoma sam zahvalan sto sam se nasao na pravom mestu u pravo vreme.

  Nikola Petković
  Nikola Petković
  1 / 1